Go Guarded – prsten za samoobranu

78

Najčešće uz trčanje vežemo dobre i pozitivne priče. Tu i tamo se potkrade kakvo istegnuće ili koja druga ozljeda, no to je obično jedini potencijalno negativni aspekt bavljenja ovom aktivnošću. Priča koju donosimo bavi se ipak jednom mračnijom temom koja je povezana s trčanjem. Naime, kako prenose neki američki mediji, unatrag nekoliko godina, prijavljeni su pokušaji silovanja i ubojstava žena koje su trčale svoje uobičajene rute po parkovima i ulicama, najčešće u kasnijim večernjim satima.

Naravno, u SAD-u su vješti i brzom usklađivanju ponude i potražnje pa je tako jedna američka tvrtka na tržište lansirala proizvod kojim se trkačice mogu obraniti od potencijalnih napada i jednostavno se osjećati sigurnije za vrijeme trčanja. Prsten Go Guarded svojevrsno je plastično oružje s nazubljenim rubom koji se može nositi na bilo kojem prstu. Prednost mu je to što je zaista malen i kompaktan te ne može lako skliznuti iz ruke kao što je to slučaj sa suzavcima ili sličnim proizvodima za samoobranu.

Go Guarded prsten za samoobranu omogućava aktivnim ženama da se brane. Prirodno ćete upotrijebiti ruke za obranu od napada, a korištenjem ovog prstena možete povećati svoju učinkovitost u bijegu od napada. – stoji u objašnjenju na službenoj web stranici proizvoda.

Premda je Hrvatska poprilično sigurna zemlja za život i dosad nije bilo prijava ovakvih opasnih incidenata povezanih s trčanjem, možda bi se ipak pokoja trkačica osjećala sigurnije s ovim prstenom na ruci.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici