Hrvatska aplikacija SightRun od sada trkače vodi i kroz Graz

103
SightRun Graz
Christian Purrer, Susanne Höller i Sandra Bortek. Fotografija: Energie Steiermark

Ekipa iz SightRuna je uz potporu Energie Steiermarka i Turističke zajednice grada Graza razvila i turu za Graz čime je obogatila turističku ponudu grada.

Kao što smo već pisali, SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa. Prvi gradovi u kojima je moguće trčati uz aplikaciju su Graz, Zagreb, Rovinj, Opatija i Munchen.

Kako je došlo do suradnje?

SightRun je bio jedan od pobjednika boot campa Next incubatora, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka, te je tako dobio priliku raditi na daljnjem razvoju aplikacije uz podršku stručnog tima. Završetkom ovog pilot projekta lansirana je tura za grad Graz, a projekt je jučer prezentiran medijima u Grazu te su neki od nas odmah i testirali rutu.

“Čak i energetska kompanija mora napraviti digitalnu transformaciju i ne može više počivati i oslanjati se isključivo na svoje prethodno poslovanje, a osobito ako želi ostati kompetitivna i orijentirana budućnosti. Digitalne prednosti i nove tehnologije otvaraju bogat i zanimljiv potencijal različitih poslovnih modela. Iz tog razloga pokrenuli smo prije tri godine inkubator orijentirajući se pritom startup projektima. Trenutno smo u potrazi za IoT poslovnim modelima, a natječaj je otvoren do kraja svibnja.” – objašnjava Christian Purrer, CEO Energie Steiermarka.SightRun Graz

Od početka godine kroz SightRun aplikaciju dostupna je i tura za Graz. “Veseli nas što smo uz SightRun aplikaciju nadopunili turističku ponudu grada. Sve je više posjetitelja, od čega ponajviše onih poslovnih i posjetitelja konferencija, koji vole tijekom svog boravka u gradu i dalje biti aktivni i ne žele se odreći svoje dnevne trkačke rutine. Uz ovu aplikaciju dostupna im je unaprijed pripremljena trkačka ruta. Aplikacija ih vodi kroz grad, a usput saznaju i zanimljivosti o gradu.”, istaknuo je Dieter Hardt-Stremayr, direktor Graz Tourismusa.

“Ponosni smo što možemo prezentirati SightRun u Grazu i drago nam je što smo ostvarili suradnju s Energie Steiermarkom i Turističkom zajednicom grada Graza, koji su prepoznali potencijal projekta. Uz SightRun, razgledavanje grada podigli smo na novu razinu i gradovima pomažemo da postanu runner friendly”, istaknula je Sandra Bortek, direktorica marketinga i suosnivač SightRuna. Smart city rješenja nisu više samo nice-to-have, već nešto što nove generacija putnika zaista i trebaju: “Uz činjenicu da je trčanje jedna od najbrže rastućih sportskih grada u svijetu i prepoznavši trkače kao interesantnu turističku nišu, sigurna sam da je ova suradnja samo naš prvi korak u promociji Graza i Austrije kao trkačke destinacije”, dodala je Sandra Bortek.

SightRun aplikaciju moguće je besplatno skinuti na Apple Storeu i Google Playu.

Fotografije: Energie Steiermark i autorica.