Za odlazak u prirodu trebaš samo stazu, Fjällräven ima sve ostalo

305
Fjallraven proljetna kolekcija 2020

Predstavljena Fjällräven kolekcija proljeće/ljeto 2020

Konačno to doba godine; kada su dani duži od noći, kada miris trave i zemlje natopljene proljetnom kišom ispunjava zrak, a sunce nas grije i puni nam baterije. Dani kada nas vijugave planinske staze pozivaju na pustolovinu. Åke Nordin dobar dio života proveo je u planinama sjeverne Švedske gdje je prepoznao potrebu za pouzdanom opremom koja će život na otvorenom učiniti lakšim. Korištenjem otpornih materijala u proizvodnji ruksaka, šatora i odjeće te prateći održivost kao nit vodilju, Nordin je svoju strast i nepokolebljivost ugradio u DNA Fjällrävena, svog životnog projekta. U današnje vrijeme ubrzanih klimatskih promjena vrijednosti održive i odgovorne proizvodnje važnije su nego ikad prije.

Abisko Midsummer linija: izlazak iz zone komfora na Fjällräven način

Vrući ljetni uvjeti nikad nisu bilo posebno u Fjällrävenovom fokusu, no danas kada su njihovi proizvodi korišteni i voljeni diljem sve toplijeg svijeta situacija se promijenila. To je postalo jasno 2017. godine kada je treking avantura Fjällräven Classic tropskim uvjetima Hong Konga – tako se rodila linija Abisko Midsummer u kojoj je fokus na laganijim materijalima koji nude dodatnu prozračnost i slobodu pokreta te se suše brže nego ikad. Tako je unutar Abisko Midsummer linije premijerno predstavljen novi materijal   G-1000 Air Stretch – lagan, rastezljiv i prozračan materijal izrađen od kombinacije organskog pamuka i recikliranog poliestera. Linija se sastoji od  Abisko Midsummer jakne, koja će pružiti zaštitu od kiše i jakog sunca, a u trenucima kada nije potrebna lako će se spakirati u ruksak te neće zauzimati previše dragocjenog prostora. Abisko Midsummer hlače pružit će veliku slobodu pokreta i ventilaciju te   zaštitu od sunca i insekata, uz funkcionalnost i izdržljivost preuzetu iz već etabliranih Fjällräven modela.

Abisko Midsummer jakna: lagana i brzo se suši te stane u svaki ruksak

Kånken 2020: nova lica najobožavanijeg svjetskog ruksaka

Djelić sekunde; toliko je potrebno da prepoznamo Kånken ruksak na nečijim leđima. Ništa čudno uostalom, Kånken je samo jedan, iako dolazi u toliko različitih boja i oblika. Tijekom godina razvijene su različite verzije ove istinske ikone, dodane su nove boje, veličine i materijali, ali svaki pojedini Kånken ruksak zadržao je onaj isti bezvremenski šarm koji je obožavan otkad je prvo izdanje ugledalo svjetlo dana 1978. godine.

Novi članovi slavne obitelji Kånken: Kånken Totepack i Kånken Hip Pack

Fotografije: Fjällräven PR