Fjällräven, Hanwag, Primus i Brunton konačno na hrvatskom tržištu

1281
Fjällräven
Ivica Kostelić

Dobra vijest za sve koji od opreme očekuju vrhunsku izdržljivost, da su proizvedene na održiv način prihvatljiv za okoliš i naravno kvalitetno izrađene – Fjällräven, Hanwag, Primus i Brunton stigli su na hrvatsko tržište. Da je riječ o proizvodima koji su dorasli i najekstremnijim izazovima dokazala je ekspedicija Fjällrävenovih ambasadora, legendarnog hrvatskog skijaškog asa Ivice Kosteliće i slovenskog biatlonskog trenera Mihe Podgornika koji su uz pomoć Fjällräven opreme osvojili ledeni Grenland.

Harald Heim, Sanela Krisat, Matevž Kovač, Miha Podgornik i Ivica Kostelić

Harald Heim, generalni direktor Fenix Outoora, tvrtke koja distibuira ove brendove na svjetskom tržištu, istaknuo je sljedeće: “Odlučili smo doći na hrvatsko tržište jer je vidljivo da se u posljednje vrijeme Hrvati sve više okreću outdoor aktivnostima, što je s obzirom na prirodne ljepote koje Hrvatska ima i razumljivo “, zaključio je Heim te je usput naglasio ključne prednosti Fenix proizvoda:
Kod nas je trajnost na prvom mjestu. Ljudi se sve više vraćaju prirodi, pa ju zato želimo ostaviti u što boljem stanju za buduće generacije. Zato trebamo odjeću i obuću koju nećemo nositi samo jednu sezonu, nego 10, 15, pa čak i 20 godina, a da pritom ostane jednako kvalitetna. U proizvodnji takve odjeće i obuće koristimo što manje prirodnih resursa i kemikalija te tako manje opterećujemo okoliš.«, zaključio je Heim.

Na događanju koje je poslužilo kao upoznavanje hrvatskog, slovenskog i srpskog tržišta s Fjällräven, Hanwag, Primus i Brunton proizvodima gosti su se mogli izbliza upoznati s novitetima za sezonu jesen/zima 2017. Tako je između ostalog premijerno predstavljena linija planinarske odjeće Bergtagen koja je fokusirana na to da pruži suhoću i toplinu bez obzira na vremenske uvjete. Nekoliko komada iz Fjällräven Bergtagen kolekcije nosili su Ivica Kosteliić i Miha Podgornik na svojoj grenlandskoj ekspediciji koji su također bili prisutni na predstavljanju te su s okupljenima podijelili svoje dojmove i iskustva koja su doživjeli na svojoj ledenoj avanturi.

MIha Podgornik i Ivica Kostelić pričaju o svojoj grenlandskoj avanturi.

Legendarni hrvatski skijaš i Fjällräven ambasador Ivica Kostelić ima jako dobro mišljenje o opremi:

“Fjällräven i Primus oprema se pokazala izvrsnom, no nismo očekivali ništa manje. Uz Primus kuhalo, najvažniji dio opreme bio je šator Polar Endurance 3, jedino mjesto na Grenlandu gdje nije puhao vjetar. Za nas je to bio hotel s 5 zvjezdica, mjesto gdje smo na kraju dana mogli odmoriti fizički i mentalno, kako bi se pripremili za sljedeći dan.”, zaključio je Kostelić.

Njegov suputnik, slovenski sportaš i trener biatlona Miha Podgornik se nadovezao: “Očekivali smo da će biti teško, ali vrijeme uvijek može iznenaditi. Na vjetru, koji je puhao do 120 km/h, najbolja zaštita bila je Bergtagen Lite Insulation jakna, koja me grijala na niskim temperaturama, a istodobno zbog svojstava materijala, rashlađivala kad bi se oznojio.”

Fjällräven svake godine organizira utrku Fjällräven Polar, polarnu avanturu na koju će se prvi put moći prijaviti i sudionici iz Hrvatske. U travnju svake godine Fjällräven okupi 25 sudionika (“običnih ljudi” koji nemaju ovakvo iskustvo) iz cijelog svijeta koji se na psećim zapregama utrkuju stazom dugom 300 kilometara kroz arktičku divljinu. Prijave će biti moguće na Facebooku od 16.11.2017. godine, a bit će izabrani oni kandidati koji za svoju prijavu dobiju najviše lajkova – držimo vam fige!