Tenisice Eliuda Kipchoga u kojima je otrčao maraton za 1:59 u Beču

782
eliud kipchoge tenisice

Nakon umalo uspješnog pokušaja u Monzi u Italiji prije dvije godine – Eliud Kipchoge napokon je uspio istrčati maraton za 1:59:40 u Beču.

Koje je tenisice nosio?

Kao što možete vidjeti na slici na službenom ineos159challenge Instagram profilu, Kipchoge ima ekipu od 41 najboljih trkača na svijetu koji mu pomažu da ostvari najbolji mogući ritam.

eliud kipchoge tenisice

Možete vidjeti da svi, uključujući Kipchoga, nose roze Nike Zoom Vaporfly Next.

Ali to nisu tenisice koje je nosio na maratonu.

Kenijski atletičar nosio je par bijelih Nike tenisica.

Nike još nije otkrio koje je točno tenisice Kipchoge nosio, no časopis Runner’s World spominje kako imaju informaciju od insajdera iz industrije sportske obuće da su ove tenisice nasljednice modela koji je atletičar nosio u Berlinu i Londonu ove godine te da su znatno unaprijeđene u odnosu na raniju verziju. SneakerNews objavio je ove fotografije na kojima se tenisice mogu detaljnije vidjeti.

Ovaj novi model ima isti “brzu” estetiku s naizgled potpuno novim dizajnom potplata. Jasno možemo vidjeti Zoom Air uložak na prednjem dijelu tenisice. Također, gornji dio dijeli novu tehnologiju s AtomKnitom.

Nike dominira među svjetskim maratoncima u najmanju ruku od prošle godine – ovaj nedavni uspjeh dodatno potvrđuje Nikeovu predanost i trud da stvore najbrže moguće tenisice za trčanje na duge staze.

Sigurni smo da ćemo još puno saznati o novim tenisicama Eulida Kipchoga u nadolazećim mjesecima, ali zasad samo želimo proslaviti ovaj povijesni sportski trenutak.

Mnogi su smatrali da je to neizvedivo, no ipak se dogodilo: maraton istrčan za manje od 2 sata i pobjednik za pamćenje.

Izvor: Ruggero Loda
Fotografije: ineos159challenge Instagram