Bliži se najveća i najduža međunarodna trail utrka u Dalmaciji – Dalmacija Ultra Trail!

429
Dalmacija Ultra Trail

Spremni za start? Više od 900 trkača iz čak 30 zemalja sa svih kontinenata stiže na 4. izdanje Dalmacija Ultra Traila!

Dalmacija Ultra Trail je najveća međunarodna trail utrka u Dalmaciji. S iznimno velikim brojem stranih i domaćih sudionika, Dalmacija postaje hit destinacija sportskog turizma. Ovogodišnje, četvrto izdanje Dalmacija Ultra Traila, održat će se 18.- 20.10.2019., a centralno mjesto događanja je grad Omiš koji je među treking populacijom poznat kao ” kolijevka hrvatskog trekinga”.

Prvo izdanje manifestacije održano u listopadu 2016. godine privuklo je 350 natjecatelja, a ove godine dolazi čak više od 900 natjecatelja iz 30 zemalja! Ovakav porast ukazuje na činjenicu da je u kratkom vremenu manifestacija Dalmacija Ultra Trail osvojila brojne zaljubljenike u trčanje iz svih krajeva svijeta. Posebna zanimljivost Dalmacija Ultra Traila je što ugošćuje natjecatelje sa svih kontinenata od kojih su neki svjetske trkačke zvijezde. Trkači će uživati u prekrasnim stazama u ukupnoj dužini od gotovo 200 km, spektakularnim pogledima na planine, more i rijeke, ostacima povijesnih vremena i vrijednih ruku dalmatinskih težaka, dalmatinski krš…

Područje od Kaštela do Tučepa, čak pet planina: Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke: Cetina, Žrnovnica, Jadro, te poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Kliške tvrđave, Antičke Salone… sve će to povezati ovaj jedinstveni trail spektakl.

Ove godine organizatori su uključili ljepote dalmatinskog kraja u tri jako lijepe, a ujedno jako izazovne kategorije:

  • MOUNTAIN DUT – 118 km, starta 18.10. u 22 sata iz Salone
  • SEA DUT – 54 km, starta 19.10. u 9 sati iz Makarske 
  •  ETHNO DUT – 18 km , starta 19.10. u 13 sati iz Dugog Rata 

Utrka završava u subotu u Omišu dok u nedjelju na omiškoj plaži će se i ove godine na radost svih mališana u 12 sati održati već omiljena dječja utrka duga 1km. U nedjelju u 12: 00 sati proglašavaju se pobjednici sviju utrka.

Organizator manifestacije Dalmacija Ultra Trail je Udruga Dalmacija Trails uz suorganizaciju TZ Omiš i Grada Omiša, koja se razvila iz entuzijazma nekolicine članova i želje za obogaćivanjem ovakve ponude u destinacijama.

Sve informacije o utrci mogu se naći na službenoj web stranici utrke Dalmacija Ultra trail

Odbrojavanje je započelo! 

Fotografija: Udruga Dalmacija Trails