Fjällräven Polar 2019: nova prilika za avanturu života

80
Fjällräven Polar 2019

Počele su prijave za Fjällräven Polar 2019, jedinstvenu avanturu skandinavskim Arktikom; 300 kilometara dugačko putovanje psećim saonicama kroz skandinavsku tundru, okruženi polarnom bjelinom i zaglušujućom tišinom, zaštićeni vrhunskom Fjällräven opremom i slobodni od tehnologije današnjeg doba, a šećer na kraju dana je pogled na auroru borealis.

Organizatori kažu da prethodno iskustvo nije potrebno, da svatko uz adekvatnu opremu i potporu može uživati u polarnoj ekspediciji. Zato, prijavite se slikom i/ili videom na linku do 13.12.2018. i možda budete jedan od trideset sretnika koji će otputovati na Fjällräven Polar 2019, avanturu života.

Da ponovimo od lani: proći se može na dva načina; jedan putem glasovanja ljudi iz cijelog svijeta koji glasaju za svoje favorite. Drugi je putem žirija: Fjällräven sastavlja svoj Polar tim koji bira svoje omiljene kandidate. Prijave su podijeljene na regije, a iz svake regije prolazi dvije osobe –  po jedan izbor žirija i publike.

Savjeti za prijavu

  • Video je puno bolji način za predstaviti sebe žiriju i glasačima, stoga nađite vremena i snimite video umjesto da samo postavite slike.
  • Budite kratki i jasni, zavedite na prvu. S gotovo pet tisuća prijava prošle godine, Fjällräven ne može svakoga detaljno proučavati.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno, pa umjesto nabrajanja svih nevjerojatnih putovanja i ekspedicija na kojima ste bili radije ljudima pokažite tko ste.
  • Budite kreativni. Želite ostati ljudima u pamćenju.
  • Dijeljenje je ključ. Najuspješnije kampanje koriste društvene mreže i tradicionalne medije kako bi dosegle što veći broj ljudi.

Za neke je Fjällräven Polar početak nečeg većeg i boljeg. No za odabranu nekolicinu riječ je o iskustvu koje istinski mijenja život. Prije Polara, Larry Daugherty bio je onkolog koji je s obitelji živio u vrlo toploj i nimalo snježnoj Floridi. Još od malih nogu maštao je kako juri psećim saonicama kroz zaleđenu tundru, ali taj san se počeo ostvarivati kada je vidio članak o Fjällräven Polar u časopisu tijekom leta.

Jedina stvar o kojoj sam mogao pričati kada sam se vratio kući bio je taj članak. Iste večeri sam namjestio svoju kameru i snimio svoju prijavu za Polar. Bila je vrlo jednostavna, samo ja i moj san, ništa drugo.“

Larry je bio jedan od izbora žirija te godine i samo nekoliko mjeseci poslije upravljao je psećom zapregom od Norveške do Švedske pretvarajući svakim korakom tih fascinantnih pasa svoj dugo sanjani san u stvarnost. Iskustvo Fjällräven Polara nije ga naučilo samo upravljanju saonicama, već i važnim lekcijama preživljavanja.

Tko ima afiniteta za ovakvu avanturu neka ne oklijeva i prijavi se čim prije. Sretno!

Fotografija: Fjällräven PR