Uskoro je 7. Adria Advent Maraton: crikvenički lungomare očima trkača

327

U nedjelju, 3.12.2017., održava se 7. Adria Advent Maraton – jedini međunarodni maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce adria advent marathonte dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu. Pored maratonske utrke, trčat će se i polumaraton te utrka građana na 5 km. Također će se održati i humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini od oko 800 m i to na stazi koja je četveronožnim trkačima već dobro poznata s obzirom na to da vodi do jedine plaže za pse u cijeloj Hrvatskoj.

Adria Advent Maraton jedan je od samo tri službena maratona u Hrvatskoj i organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza. Prošle godine crikvenički maraton zabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja.

adria advent marathonTroje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju. One koji ovu godinu nisu pripremili svoje tenisice i mišiće na vrijeme za sudjelovanje u maratonu, očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti – nikako nemojte propustiti utrku kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

Na središnjem trgu, nakon proglašenja pobjednika održat će se i koncert iznenađenja koji će zagrijati i pokrenuti i one najtvrdokornije promatrače.

Satnica

maraton: 42.195 metara – 10.00 sati ispred hotela International
polu maraton: 21.0975 metara – 10.30 sati ispred hotela International
utrka građana: 5.000 metara – 11.00 sati ispred hotela International
HUMANITARNA utrka s kućnim ljubimcima: 11:30 ispred hotela International

Ako već niste, prijaviti se možete ovdje.

Fotografije: organizator Jadran d.d. Crikvenica