Blitz intervju: Belma Džomba

634
belma džomba

Televizijska voditeljica Belma Džomba nakon višegodišnje stanke prošle godine aktivirala je svoju karijeru te se vratila na posao voditeljice na RTL Televiziji u emisiji Da pukneš.
Riječanka Belma koja je inače diplomirana pravnica, novinarsku je karijeru započela kao voditeljica na Kanalu RI. Nakon toga prešla je na RTL Televiziju gdje je vodila show Pobjedi Šolu i emisiju Večera za 5.
S obitelji živi u Kostreni pokraj Rijeke, a u srpnju će proslavili osmu godišnjicu braka sa suprugom, umirovljenim rukometašem Mirzom Džombom.
Osim predane brige za kćerke Adu i Unu, u slobodno vrijeme se počela baviti trčanjem, aktivnošću koju je tek nedavno otkrila i u koju se zaljubila.

 1. Kako si se odlučila početi trčati i koliko brzo se razvila ljubav prema trčanju?
  Godinama sam od prijateljica slušala kako su se zaljubile u trčanje. Morate znati da su to osobe koje kao i ja, nikada nisu voljele trčanje. I nije mi bilo jasno, tko je tu lud?
  Upravo sam zato odlučila probati i vidjeti, o čemu je riječ. I zaista, odmah sam se zarazila tim virusom trčanja, bez obzira sto je to većinu vremena iznimno naporno.
 1. Koje si dobrobiti trčanja prepoznala na sebi?
  Osim fizičke dobrobiti (tijelo ipak postaje čvršće kada trčite do 20 km tjedno), primijetila sam da nisam imala niti jednu prehladu cijele godine. A to vam govori osoba koja je strašno lošeg imuniteta, i stalno sam hodala i funkcionirala pod nekim prehladama.
 1. Kako su tekle pripreme za tvoj prvi polumaraton?
  Upisala sam se u školu trčanja i svaki moj trening zapravo je bio priprema za polumaraton. Bila sam strašno uzbuđena na sam dan utrke, ali sve je prošlo upravo onako kako sam očekivala. Sa mnom je cijelo vrijeme bio trener Damir Adžaga kojem sam beskrajno zahvalna što me naučio da volim trčanje.
 1. Slušaš li glazbu dok trčiš?
  Slušam isključivo svoje korake koji na mene imaju terapeutski učinak.
 1. Pročitala sam u jednom tvom intervjuu da ti je zima daleko najdraže godišnje doba. Imaš li kakvih poteškoća s ljetnim treningom?
  Da, obožavam zimu, zimske utrke, zimske treninge, ali trčati se mora, pa se i ljeti snalazim, preživljavam (smijeh). Olakotna okolnost je ta da poslije trčanja redovito završim u moru, pa se da nekako.
 1. Dojmovi s nedavno održane utrke Wings For Life Run u Zadru? Kako si općenito zadovoljna razinom organizacije domaćih utrka na kojima si dosad sudjelovala?
  Ovo je moja prva Wings for life utrka i oduševila sam se. Od organizacije, energije, predivne lokacije, ali i same svrhe trčanja. Jedina stvar koja me smeta kod domaćih utrka (iako je toga sve manje) jeste nemogućnost podizanja startnih paketa na sam dan utrke. Vidim da se na tome radi.
 1. Majčinstvo i rekreativno bavljenje sportom, koliko je zahtjevno usklađivanje obaveza?
  Ma ako je želja dovoljno jaka, sve se stigne.
 1. Kakvi su tvoji sportski planovi za dalje?
  Nastaviti trčati. To mi je jedini cilj.

Fotografija: Instagram profil.