Najava: 8. Adria Advent Marathon

370
8. Adria Advent Maraton

U nedjelju, 2.12.2018., održava se 8. Adria Advent Marathon – jedini međunarodni trkački maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, ispred hotela International, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu. Pored maratonske utrke, trčat će se i polumaraton te utrka građana na 5 km.

Adria Advent Maraton jedan je od samo tri službena maratona u Hrvatskoj i organiziran je 8. Adria Advent Marathonprema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza. Prošle godine crikvenički maraton zabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju.

Na središnjem trgu, nakon proglašenja pobjednika održat će se i koncert iznenađenja koji će zagrijati i pokrenuti i one najtvrdokornije promatrače.

Satnica

maraton: 42.195 metara – 10.00 sati ispred hotela International
polu maraton: 21.0975 metara – 10.30 sati ispred hotela International
utrka građana: 5.000 metara – 11.00 sati ispred hotela International

Prijave su zatvorene, ali navijači su itekako dobrodošli!

Fotografije: organizator