Kako ubaciti trening ruku, nogu i leđa u već prenatrpan raspored?

491

7:30 buđenje. 8:00 doručak. 8:30 krećem na posao. Do 3 popodne radim, a u isto vrijeme mi počinje prvo predavanje. Zadnje završava oko 9 navečer i oko 10 sam doma. Da razjasnimo, niti se žalim niti želim promijeniti tempo, no od svih stavki koje sam nabrojao, svaku obavljam u sjedećem položaju. Vikendima pokušavam nadoknaditi kretanje koje sam propustio preko tjedna, no često pomislim kako ti nije nikako dovoljno. Dugo me ta spoznaja iskreno mučila, da nemam vremena brinuti o svom fizičkom zdravlju koliko bih želio i koliko bih trebao. Uvijek počnem razmišljati u kojem dijelu dana mogu skratiti neku od obaveza, no kako si posložiti prioritete ako su svi na prvom mjestu?

Da radim trbušnjake prije nego što ustanem iz kreveta? Da dižem uredske stolice na benču? Kad radim sklekove ispod klupe na fakultetu me izbace s predavanja, tako da sam odustao od toga. Koji mi izbor ostaje? Kako da u kratkom periodu npr. prije posla ili nakon što dođem doma odradim kvalitetan trening koji mi neće oduzeti sat vremena koje nikako nemam?

Prije otprilike tjedan dana, jedan me proizvod preporodio. Švedska kompanija Sissel svojim Pilates Core Trainerom svaku je osobu koja ”želi vježbati, a nema vremena”, uključujući mene, ostavila bez isprika. Lako nosiva i jednostavna za korištenje cijev od lateksa sa četiri ručke i nudi onim najužurbanijima mogućnost da brzo odrade kvalitetan trening ruku i nogu. Sa Sissel Pilates Core Trainerom vježbam i ujutro i navečer – ujutro mi ne oduzme previše vremena i ne kasnim na posao, dok i navečer služi više kao istezanje koje mi nevjerojatno paše prije spavanja.

Osim samih udova, Pilates Core Trainer indirektno jača i leđa. Zapanjujuć broj ljudi koji ne stižu uvrstiti kretanje u svoj život imaju problema s držanjem i ne može ih se kriviti zbog tog – to je epidemija modernog doba u kojem polako izumiru fizički poslovi, odnosno sve manje poslova uključuje bilo kakvo kretanje osim hodanja do aparata za kavu. Sisselov Pilates Core Trainer savršeno se uklapa u takav način života jer osim što jača ruke, noge i leđa, ne oduzima previše vremena. Kada bacite oko na vježbe koje Sissel predlaže svojim korisnicima, možete uočiti da unutar desetak vježbi ne postoji ni jedna koja zahtjeva pretjerano razgibavanje, isto kao ni pretjeran napor – no to je normalno za sprave s kojima jačamo toliko većih skupina mišića. Za svaku vježbu predlažu 15 ponavljanja, što znači da sve vježbe mogu napraviti dva puta u otprilike 15 minuta. Nije loše s obzirom na sve mišiće koji rade, zar ne?*

Naravno, Sissel Pilates Core Trainer nije namijenjen samo za one koji ne stižu; može ga se koristiti za aerobik, u sklopu treninga fizičke snage ili čak u svrhu terapije. Snaga otpora lateksa je srednja, što ovaj proizvod čini pristupačnim svima, ne samo osobama u treningu. Pilates Core Trainer u paru s prostirkom čini kombinaciju koja vam u svakom trenutku omogućava brzinski trening.

Ovaj i ostale proizvode marke Sissel možete pronaći u Bauerfeind prodavaonicama ili na webshopu bauerfeind.hr

Autor: Dino Premilovac
Fotografija: redakcija